Home Máramarosi visszhang Kulturális események A sárospataki Foltos Pille Foltvarró Kör kiállítást szervezett Nagybányán

A sárospataki Foltos Pille Foltvarró Kör kiállítást szervezett Nagybányán


A Sárospataki Foltos Pille Foltvarró Kör patchwork-kiállítást szervezett  2017 április 6-án, csütörtökön, a Nagybányai Teleki Magyar Házban. Kreativitásban, színekben gazdag hasznos- és dísztárgyakkal teltek a ház falai, és nem csak. Az esemény megnyitóját zongora előadás, vidám versek tetőzték, a tombola sorsolás után a résztvevők  egy-egy kedves emléktárggyal térhettek haza.

A kiállítás gondolata már évekkel ezelőtt fogant meg, árulta el köszöntő beszédében Dávid Lajos, a Teleki Magyar Ház vezetője.

A kiállítás jelképesen is a sárospatakiak és a nagybányaiak szoros kapcsolatát, együttműködését tükrözik. Az elmúlt évek folyamán számos közös rendezvénynek, kiállításnak őrizzük a kedves emlékét.

A sikeres együttműködésben nagy szerepe van  Csatlósné Komáromi Katalinnak a sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára igazgatójának, és Bordás Istvánnak, a Sárospataki Képtár igazgatójának, és természetesen Dávid Lajosnak és Markó Hajnalnak, a Nagybányai Teleki Magyar Háznak.

Mészáros Árpádné, a Foltvarró Kör egyik lelkes tagja elszavalta Patricia Anderson, Emlékek című versét.

A kiállítást bemutatta Csatlósné Komáromi Katalin. A Foltos Pille Foltvarró Kör 2004-ben alakult, és azóta történelmet írt a Művelődés Háza történetében. Részt vesznek tanfolyamokon, régiós találkozókon és nyári táborokon.

A folt varrás olyan hobby amely megadja az alkotás örömét, vallják a tagok.

A Foltvarró Kör céljául tűzte ki megosztani a tudást, új ismereteket szerezni, közös terveket készíteni, együtt varrni, és együtt örülni.

A Foltos Pille Foltvarró Kör számos elismerésben és díjban részsült az elmúlt évek folyamán.

A kör tagjai rendszeresen részt vesznek foltvarró találkozókon, tanfolyamokon és táborokban.

A kör tevékenységét támogatók segítik.

A sárospataki Foltvarró Kör 2017 június 6-10 között nyári tábort szervez amelyre nagy szeretettel várnak Nagybánya és környékéről olyan személyeket akik szeretnének megismerkedni  a foltvarrás technikáival.

Bordás István, a Sárospataki Képtár igazgatója elszavalta az Egy foltvarró férj siralmai című verset.

Az est hangulatát Andrei Márta és Nagy Emese zongorajátéka tetőzte.

A megnyitó alkalmával a Foltvarró Kör tagjai által készített emléktárgyakból tombolát szerveztek. Nagyon sok szép húsvéti emléktárgyat kaptak a nagybányaiak, de voltak táskák, díszpárnák, terítők. A nagydíj egy gyönyörű takaró volt. A Teleki Magyar Házat egy nagyon szép hatszögletű asztalterítővel lepték meg.

(76)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.