Home Rendezvények Egyéb rendezvények Márton napi kézműves tevékenység a Nicolae Iorga Általános Iskolában

Márton napi kézműves tevékenység a Nicolae Iorga Általános Iskolában


Márton napi kézművestevékenységben vettek részt 2016. november 3-án a nagybányai Nicolae Iorga Általános Iskola magyar tannyelvű V.-VIII. osztályos diákjai.

Bálint Katalin kézműves oktató irányításával Márton napi lámpásokat készítettek befőttes üvegekből különböző kézműves technikákat alkalmazva. A kisebbek különböző színű selyempapírt ragasztottak a nagyobbak sóval vonták be az üvegeket, mindkét változatban ludak is kerültek a lámpásokra. A gyermekek nagy lelkesedéssel dolgoztak és kibontakozni hagyták kreativitásukat. A kézműves tevékenységben bekapcsolódtak Bálint Beáta projektfelelős, valamint Újlaki Zita, Kiss Luca osztályfőnökök, akik azon kívül, hogy segítettek a gyermeknek, saját maguk is készítettek egy-egy lámpást.

Az elkészített lámpásokkal részt vesznek a Nagybánya Szentháromság Plébánia által szervezett Szent Márton napi ünnepségen és lámpásos felvonuláson.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával megvalósult Márton napi kézműves tevékenység  a Nicolae Iorga Általános Iskola Regionális pályázatának egyik része.  Júniusban, az évzáró ünnepség alkalmával drámajátékot, színjátékot mutattak be, a téli ünnepek alkalmával a karácsonyi népszokásokat elevenítik majd fel. Karácsonyi díszeket fognak készíteni, karácsonyi vásáron vesznek részt, betlehemezni fognak és egy közös karácsonyi előadással örvendeztetik meg a közösséget.

(90)