Home Máramarosi visszhang A hét riportja A Főtér Fesztivál 2017 – Nagybányai Magyar Napok versenyei, sorsolásai és díjazottai

A Főtér Fesztivál 2017 – Nagybányai Magyar Napok versenyei, sorsolásai és díjazottai


A Főtér Fesztivál 2017 – Nagybányai Magyar Napok rendhagyó módon ért véget,   vasárnap a tomboló vihar elmosta a végét, a várva-várt sorsolásra és a díjkiosztásra, szeptember 20. szerdán került sor, a nagyszínpad helyén. A rendkívüli eseményt élőben közvetítették az egyik közösségi oldalon. A szervezőkön, és önkénteseken kívül a sorsolás menetét nagy figyelemmel, és érdeklődéssel követte végig számos résztvevő, és érdeklődő. Így egy-egy nyereményt már helyben át is nyújtottak.

A névre szóló pólók sorsolását követően 1. helyezést ért el Bodor Barnus,2. helyezést Balogh Noémi és 3. helyezést Futó Erwin.

A versenyeken való részvételek után a műsorfüzetben lévő tulipánokra gyűjtött pecsétek is nyereményt hozhattak. A sorsolást követően a fődíjat, egy kerékpárt Telegdi-Buzás Blanka vihetett haza. 2. helyen Várvédő Ágnes, és 3. helyen Győrfi Rolland végzett.

A karkötők sorsolásán amint a nyertes számú jegy tulajdonosa nem volt jelen, egy-egy pótszámot is sorsoltak, ha a nyertes szám nem jelentkezik hétfő délig, a pótszám tulajdonosa viheti el a díjat, ha az sem jelentkezik, jövő szerdán még szerveznek egy sorsolást. A harmadik helyezett, Gyarmaty Tímea akinek a 360. sorsjegye volt a helyszínen át is vette a nyereményt.

A második helyezett a 18-as sorsjegy volt, a pótszám pedig a 600-as. A   Fődíjat, Szántó Andreász festőművész gyönyörű alkotását a 64-es számú sorsjegy tulajdonosa viheti el, amint nem jelentkezik elviheti az 53-as számú sorsjegy tulajdonosa.

A fesztivál első játékát a Fesztiválos Kvíz-estet szeptember 13. szerdán szervezték meg. A játékvezetők ezúttal a Lendvay Márton Színjátszó Kör tagjai voltak. A már népszerű kocsmakvízen nyolc csapat mérettette meg általános műveltségét. Habár nehéz volt jó választ adni az összes kérdésre, a hangulat mindvégig nagyon vídám volt, az utolsó fordulónál már tombolt a közönség, ugyanis egy elhangzó magyar dalt kellett folytatni.

A témakörök sora nagyon változatos volt, a Főtér Fesztivál 12 éves történetéről , a Nagybányai Festőiskoláról, Európáról, a gombákról és fejtörő kérdések is voltak. A nyertes csapatok: 1. helyen a Veszetvihar szín csapat, 2. hely a Lárvafeher csapat, 3. helyen a Blidarkék csapat végzett.

A Gróf Teleki Sándor cserkészcsapat által megszervezett rekeszmászás a fesztivál egyik már hagyományos és nagyon közkedvelt játéka. 1. helyezést ért el egyforma pontszámmal Bodolay Erich, Zulestyán Ákos, Bartha William és Török Dóra, 2. helyen Vas Gál Péter, és 3. helyen Csíki Rolland valamint Strenger Erika.

A kisiskolások körében oly népszerű kendama és spinner játékok bajnokságát szombaton szervezték. A kendama bajnokságra csak fiúk jelentkeztek. 1. helyen végzett Geiger Norbert, 2. helyen Rajna Mihály és 3. helyen Major Richárd. A spinner bajnokságon első helyezést ért el Balogh Eszter, mások helyen Kósa Ákos volt.

Kürtöskalács műhelyt szervezett a Saitos Kürtöskalács, a jelentkezők betekintést nyerhettek a kürtöskalács sütés titkaiba, majd a saját maguk által elkészített kürtöskalácsot el is fogyaszthatták a téren.

A Tollaslabda Klub által szervezett amatőr bajnokságnak számos résztvevője és nyertese volt. Egyéniben első helyen Fodor Péter, második helyen Kádár Zoltán, és harmadik helyen Gulyás Sándor végzett. A haladók közül első helyen Horia Rusu, második helyen Benciu Alexandru és harmadik helyen Silaghi Rares volt. A férfi-páros nyertesei 1 helyen Török Bálint – B. Wilhem-Mátyás, 2 helyen Fodor Péter – Baricz Emil és 3 helyen Bolchis Mihai – Silaghi Rares végzett. A vgyes párosok közül 1 helyen Baricz Emil – Baricz Andrea, 2 helyen Fodor Péter – Craciun Andreea, és 3 helyen Gulyás Sándor – Keresztesi Olga voltak.

A családok vetélkedője a versenyző családok mellett számos nézőközönséget vonzott, nagyon látványos és szórakoztató próbák voltak. 1. helyen a Pünkösti Csongor családja, 2. helyen a Balázs és Munteanu család, 3. helyen Barabás Zsolt családja; Kósa Artúr családja, és 4. helyen Hegedűs Attila családja; Marosán Zoltán családja végeztek.

A vízes luficsata nagy vidámsággal zajlott. A nyertesek 1. helyen Farczki Dóra, Víg Reneé, Györfi Henrietta, Varga Loránd, Duna Jessica, 2. helyen Bán Erik, Molnár Tibor, Halázs András, Bodolai Erik, Frixeni Fábián, és 3. helyen Strengher Erika, Gagyi Orsolya, Fuci Anita, Kert Evelin voltak.

Az igazi sörbajnokság nyertesei: 1. helyen Szigeti Gyuszi, 2. helyen Hegedűs Attila, és 3. helyen Tallódi Zsolt voltak.

Vasárnap a Nicolae Iorga Általános Iskola tanitónőivel hajókat készítettek a gyermekek, majd a főtéri vízcsatornán eresztették őket útjára. A nyertesek: nyertesek: Bokos Hunor, Ákos Norbert, Csavdáry Harald, Frixeni Artur, Munteanu Márk, Balázs Márk, Ravai Nagy Gergő, Veres Tamás, Varga Vigh Vivien, Frixeni Szeréna, Körmendy Nikolett, Banc Márk, Hegedűs Péter, Elianti Sarah, Vrázsa Emilia, Bodor Máté és Bodor Barna voltak.

A szemerkélő eső ellenére is az aranymosásban számos gyermek vett részt. Nagy előszeretettel keresték Nagybánya kincseit a hagyományos aranymosás technikájával. A gyermekek homokból, víz és szita segítségével különböző ásványokat választottak ki. A legtöbb kincset megtaláló gyermekeket a helyszínen díjazták, Szent László pénzét vihették haza emlékben vagy különböző ásványdarabokat.

Közben a Magyarországi Vagabanda nagyon vonzó játékaival szórakoztak a kicsik

A Gróf Teleki Sándor cserkészcsapat idei „Irány a kőkorszak!” csapattáborának sikeres játékait bárki kipróbálhatta a téren.

Ugróiskola bajnokságot szerveztek a kisiskolásoknak, nyertesei: 1. helyen Szigeti Viktória, Balogh Eszter, Costin Evelin, 2. helyen Kolozsi Hanna, Budai Sára, és 3. helyen Pintér Emese, Bodor Barna, Budai Zsófi végzett.

A térfoglaló játékok a V-VIII osztályosok számára szervezett helyismereti játék nyertesei 1. helyen Kádár Dávid, Pintér Emese, Marosán Dóra, Kolozsi Hanna, Marosán Erik, 2. helyen Lapohos Boglárka, Balla Rita, Májercsik-Sass Tünde, Várvédő Ákos, Konyicska Petra, és 3. helyen Orbán Andrea, Magoss Zita, Koncsárd Péter, Bán Erik végzett.

A Németh László Diáknapok vetélkedő nyertes csapatok: 1. hely Vig Renée, Balázs Erik, Kert Imola, Szigeti Dóra, Várvédő Arnold, 2. hely: Sebők Roland, Brettschneider Ivett, Kádár Gergő, Bobolog Klára, Bobolog Krisztián, és a 3. helyen: Almási Tamás, Ciople László, Gyarmathy Timea, Kató Kinga, Zaváczki Péter csapatok végeztek.

A nyereményeket, ajándékokat az RMDSZ székházban lehet átvenni, 8-15 óra között.

(95)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.