Home Rendezvények Főtér Fesztivál Főtér Fesztivál 2017 -Hosszabb fesztivál, több koncert és tartalmas együttlét

Főtér Fesztivál 2017 -Hosszabb fesztivál, több koncert és tartalmas együttlét


Hosszabb fesztivált, több koncertet és tartalmas együttlétet ígérnek az idei Főtér Fesztivál szervezői. 2017-től már egyhetes lesz a rendezvénysorozat, szeptember 11. és 17. között szervezik.

 Az egész hetes fesztiválon hétfőtől szerdáig egy-két programpont lesz amely nem kimodottan a téren lesz megszervezve.

 Ugyanúgy, mint tavaly, a csütörtöki nap a kultúrának és a szórakoztató programoknak lesz szentelve.

Péntektől kezdődően pedig a már megszokott Főtér Fesztivál várja majd az érdeklődőket tartalmas programokkal.

Idén még több gyermekprogrammal készülnek a szervezők lesz bábszínház, diáknapok, interaktív festészet, kézműves foglalkozások, motorozás, gördeszka és roller bemutató, aranymosás a téren, rekeszmászás, térrajzolás, diákelőadások és sok más játék és verseny. Emellett lesz még baba-mama klub foglalkozás, vizes luficsata, kürtőskalács műhely, de közös éneklés is.

A rendezvénysorozat keretén belül fellép majd a nagybányai Lendvay Márton Színjátszó Kör két előadással, illetve a Szatmári Harag György Társulat is. Ebben az évben ezekkel a programokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni a művészet.

Idén, két kortárs művészeti installáció is látható lesz majd a téren. Ezen kívül Oláh László Tibor nagybányai fényképész és Madarassy György festőművész kiállítását látogathatja a közönség. Az egykori híres kávézó-cukrászda Új Bergeráj néven lesz újra nyitva, ahol mai nagybányai művészek festményeit láthatjuk, a gyerekek pedig interaktív festészeti foglalkozásban részesülnek.

Az idei évből sem maradnak el az újdonságok,  az új műfajok, hiszen lesz vonósnégyes koncert, slam poetry előadás, élő könyvtár, kendama és spinner bajnokság, Nerf bajnokság, tollaslabda bajnokság, Baranta bemutató, szabadtéri edzőterem, római katolikus esperességi nap és gospel zenei előadás.

Ebben az évben több koncert lesz. A kisszínpadon a Rivulus Band, Sicksgeneration, Adamantium, Move On, Yesterday. A Kárpát-medencei magyarok népzenéje 2017-es turné keretén belül fellép két magyarországi zenekar is.

A nagyszínpadon elsőként fellép Hobo, pénteken az Alma együttes, illetve Bródy János, szombaton pedig a Magna Cum Laude.

 A közeli kárpátaljai magyarság is bemutatkozik Főtér Fesztiválon, a Kárpátalja sátorban külön programokkal várják majd az érdeklődőket. 

Nagybánya ezúttal állomása lesz a 2017-es Kárpát-medencei magyarok népzenei turnéjának. Ugyanakkor, a Főtér Fesztivál keretén belül lesz megtartva a Németh László Elméleti Líceum új, Híd-utcai épületének ünnepélyes átadása.

 

(65)