Home Rendezvények Egyéb rendezvények A budapesti Ward Mária Gimnázium diákjai és öregdiákjai vendégszerepeltek Máramaros megyében

A budapesti Ward Mária Gimnázium diákjai és öregdiákjai vendégszerepeltek Máramaros megyében


Zilahy Lajos: Szépanyám című három felvonásos darabját adták elő a budapesti Ward Mária Gimnázium diákjai és öregdiákjai nagy sikerrel Nagybányán, Máramarosszigeten és Koltón.

Nagybányán,  az előadásra, a Krisztus Király római katolikus templom adott helyett június 9-én.

A  Gimnáziumban 6-7 éve működik a színjátszó kör, és úgy 3-4 éve kezdtek el bemutatkozni a szórvány magyar közösségek körében is.  Lovász Dénes, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa Máramarosszigeten, is diákja volt a Gimnáziumnak, és a színjátszó kör tagja, az ő javaslatára jöttek el Máramaros megyében, vallotta Némethy Kálmán, történelem szakos tanár, a színdarab rendezője. Lovász Dénes elmondta, hogy a határon túli magyar közösségekkel először 2007-ben került személyes, majd aktív kapcsolatba, amikor a gimnáziumi osztályával együtt egy Tamási Áron darabbal felléptek Erdélyben.

 Egy nehéz darabról van szó amely komoly, mélyreható mondanivalóval rendelkezik mely még egy profi színésznek is nagy feladatot jelent.

Témája nagyon aktuális,  kivándorlásról szól, az otthonról, a családról, a hűségről, és a karrierről.

 Szmutku Róbert, plébános számára a darab  egyfajta tükröt állít elé.

A színdarab második felvonása:

A színdarab harmadik felvonása:

https://www.youtube.com/watch?v=7It97-M_mo4

(104)