Hírhét


    • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mmhirlap/public_html/wp-content/plugins/newstube-shortcodes/shortcodes/smart-contentbox.php on line 66

Hírhét 2016 március 12

Tavaszi nagytakarítás. Látássérültek, és a vakok is megcsodálhatják az eget, a csillagképeket. Bővül a Magyarláposi Egészségügyi – szociális Központ. A titokzatos Hátszegi- szigetek dinosszauruszai. Van remény a Nagybányai Nemzetközi Repülőtér korszerősítési munkálataihoz. Március 15. megemlékezések Nagybányán. Március 15. megemlékezések Máramarosszigeten. A koltói Somfa néptáncegyüttes fellépései Március 15. alaklmával. Ünnepi megemlékezés Hosszúmezőn. (42)

|Tovább

Hírhét 2016 március 5

Elengedik a késedelmi kamatot, de a máramarosszigetiek nem élnek a lehetőséggel. Drágított a Román Posta, a máramarosiak észre sem vették. Kullancsok által terjesztett parazita fenyegette a kutyák életét Máramarosszigeten. A Történelmi Máramarosba látogat a Tutul-Sas Hagyományörző Egyesület. Nyílt nap a Református Egyházközség Híd utcai épületében, a volt Református Iskolában. Március 15. megemlékezések Nagybányán. Légy te […]

|Tovább

Hírhét 2016 február 27

Bezárta kapuit egy időre a sportolók előtt a Lascar pana Sportcsarnok Nagybányán, az előrejelzett mérkőzéseket tornatermekben játszák le. Egy közel 200 éves festményt restauráltak Máramarosszigeten a Borromeo Szent Károly templomban. Kulcsár-Székely Attila előadásai Máramaros megyében. Kiváló nagybányai eredmányek sítájfutásban. Újabb díjat kapott Saul fia, magyar holokausztdráma Oscar díj jelölt film, melyben a nagybányai Molnár Levente […]

|Tovább

Hírhét 2015 február 20

Mosógépekkel bővült a máramarosszigeti nyilvános fürdő. Ismét falusiak lennének a Dragomérfalviak. Ivászuk Mihály a 2015-ös év Máramaros embere egyik jelöltje. Eredménytelen állásbörze Nagybányán. Felhívás a Felolvasómaraton 2016-ra. Képzőművészeti pályázat a Teleki Magyar Ház szervezésében. (45)

|Tovább

Hírhét 2016 február 13

Nincsenek már sertésinfluenza veszélyben az Ukrajnába látogatók. Az RMDSZ kitart az egyfordulós helyhatósági választások mellett. Miért irassa gyermekét a Leöwey Klára líceum előkészítő osztályába? Miért irassa gyermekét a Németh László Elméleti Líceumba? Mi a véleményük a máramarosszigetieknek a dohányzás betiltásáról nyilvános területeken. Sport kategóriában kapott jelölést a Máramaros embere címre a máramarosszigeti Ultimate Kickboxing Sportklub. […]

|Tovább

Hírhét 2016 január 30

Szatmári Pap Károly fényképei digitális formában Nagybányán. Új RMDSZ helyi tanácsos Máramarosszigeten. Nagybánya pecsét lenyomatai a Kínai Nemzeti Múzeumban. Ingyenes szakképzés a Máramaros Megyei Munkaerő és Munkafoglalkoztatási Ügynökségnél. Fákon és padokon hagyott ruhák hajléktalanoknak. Különleges panaszok a Máramaros Megyei Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél. (30)

|Tovább

Hírhét 2016 január 23

Több mint 450 fajtiszta háziszárnyas, nyúl és galamb a megyei kiállításon. Több mint 20 vendéglátó egységet nyitottak tavaly Máramarosszigeten. A Magyar Kultúra Napja. Harmadszor a Lendvay Márton Színjátszó Kör kabaré előadása. Farsangi mulatságot szerveznek Máramarosszigeten. (40)

|Tovább

Hírhét 2016 január 16

Fel]jújítják a Leöwey Klára Líceum épületét, Máramaros – Emberek és helyek vándor- fotókiállítás, Szünetel a gőzmozdonyos Vasér-völgyi erdei vasútvonal, Helyi értéktár mozgalom indul Nagybányán, Pályaorientációs képzés a Teleki Magyar Házban, Idén is megszervezésre kerül a Haálós farsangi batyu bál, Body & Soul, Covaci Pál művész egyéni tárlata. (34)

|Tovább

Hírhét 2015 december 19

Decemberben nem csenget hamarabb a postás. Mészráros Márk részt vesz a hollywoodi nemzetközi versenyen. Nem igen kapcsolódik be a civil társadalom a döntéshozatalban. Magyar fellépés a „Mint az ősi szokás” fesztiválon. (60)

|Tovább

Hírhét 2015 december 12

Késnek az EU-s élelmiszercsomagok. Egy hatékony évet hagy maga után Aknasugatag. Átadták a “bölények” arénáját. 40 év alatt egyszer sem aszfaltozták le a Sport Középiskola udvarát. Nem növelik jövő évtől a minimálbért. (63)

|Tovább

Hírhét 2015 december 5

A kötelező biztosítások terén Máramaros megye az utolsó helyen áll. A WC fedéltől, az ajtóig mindent lopnak a kórházban. Kovács Emil Lajos tárlatmegbyitójáról és a nagybányai Központi Park felavatásáról, részletesen a Hírhétben. (54)

|Tovább

Hírhét 2015 november 28

Kis híján víz nélkül maradt múlt szombaton Máramarossziget. Gyarmathy Tímeát és Gotha Günttert díjazta az ideiglenes kormányfő. Két karácsonyfát állítottak fel Nagybányán. Helyi értéktárat alakíthat ki a helyi magyar közösség. Deák János festőművész tárlatmegnyitója a Partner Galériában. Moldvai csángómagyarok lépnek fel Máramaros megyében. (50)

|Tovább

Hírhét 2015 november 21

A párizsi merényletnek egy máramarosi áldozata is van. Robbanás egy máramarosszigeti faipari gyárban. A fiatal szakemberek a megyén kívül keresik a megfelelő életfeltételeket. Maksa Zoltán előadása Nagybányán és Máramarosszigeten. (47)

|Tovább

Hírhét 2015 november 14

A Németh László Elméleti Líceum gólyabáljáról, milyen lett volna a Leöwey Klára Líceum gólyabálja, milyen eredményeket értek el a máramarosszigetiek a Kisckboxing világbajnokságon, részletesen a Hírhétben. (46)

|Tovább

Hírhét 2015 november 7

A víz árának a növekedáse ellen harcolnak a máramarosszigeti tanácsosok. Megbírságolták a nagybányai Minaur futbaklubbot. Fadarabbal megtámasztott villanyoszlop Felsőkáninfalván. Árúsítják a kővárhosszúfalui Teleki kastélyt. Letiltották az idei gólyabálok megszervezését. Tamás Gábor koncert turné Máramaros megyében. Színvonalas rendezvény a Magyar Nyelv Napján Nagybányán. Érték, ami öszzetart – előadások az erdélyi érték tárról. A múlt pénteki tragédia […]

|Tovább

Hírhét 2015 október 24

Sikeres volt az „Egymillió csillag” megmozdulás Máramarosszigeten. Dudás Gyula festőművész emlékére. Eltévedt egy kilenc éves kislány és két lengyel turista. Zsibón állomásozik a SMURD helikoptere. Kirándultak a Leöweysek. Tamás Gábor koncert Máramarosszigeten és Nagybányán. 25 éves évfordulóját ünnepli a Gróf Teleki Sándor cserkészcsapat. A Szatmárnémeti Harag György Társulat nagybányai bérlete. (43)

|Tovább

Hírhét 2015 október 10

Hamarosan elkészül a Turisztikai Információs Központ Máramarosszigeten. Tovább támogatja a nagybányai sportot a helyi önkormányzat. Dél- Afrikába viszik a nagybányai állatkert oroszlánjait. Jóval a várakozáson alóli a Gutin-hágón át vezető országút. (52)

|Tovább

Hírhét 2015 október 3

Az időjárás miatt késlekedik a Gutint átszelő nemzeti út megnyitása. Fűtési támogatásban részesülnek az erre jogosultak. Különleges légibemutató Nagybánya repülőterén. 37 harang került a Cinterem egyik falára Nagybányán. XV. Filmtettfeszt Nagybányán, előzetes. XI. Nagybányai Háló Találkozó, előzetes. (53)

|Tovább

Hírhét 2015 szeptember 19

Letartóztatták a négy ukránt akik illegálisan afgánokat kalauzoltak Romániába. Ötszörösére növekedhet az elhanyagolt épületek adója Máramarosszigeten. Egy lövedéket találtak Kisnyíresen. Megdrágult a Máramaros megyei közszállítás. A Tűzoltók Napja Nagybányán. Főtér Fesztivál 2015 – előzetes. (0)

|Tovább

Hírhét 2015 szeptember 12

Megoldásokat keres a közúti forgalom javítására Máramarossziget Önkormányzata. Az V-ik Critical Mass mozgalom Máramarosszigeten. Építkezési felügyelőt kell alkalmazni. Béres Ildikó, képviselő felkérte az Önkormányzat képviselőinek a jelöléseit az iskolák vezető tanácsaiba. Módosításokat hozhat a Munkatörvénykönyvben az Országos Szakszervezeti Tömb. Iskolabusz sofőrt és könyvtárost keres a Leöwey Klára Líceum. Főtér Fesztivál 2015 – előzetes. (40)

|Tovább

Hírhét 2015 szeptember 5

75%-a nőtt a pótérettségi után (az óvások előtt) a sikeresen leérettségizett diákok aránya. Szeptember elsejétől kötelező az egészségügyi kártya. Több kórházi osztály kerül egy épületbe Máramarosszigeten. Egyesek Nagybányán a járdán parkolnak. Petőfi emlékünnep Koltón, előzetes. Kondrák Matyikó Margit tárlatmegnyitója a Teleki Magyar Házban. (55)

|Tovább

A legnézettebb


    • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mmhirlap/public_html/wp-content/plugins/newstube-shortcodes/shortcodes/smart-contentbox.php on line 66

Zarándoklaton vett részt a Nagybányai Háló Mozgalom

A Nagybányai Háló Mozgalom egyik nagy vágya teljesült, amikor Húsvét nyolcadában, egy nagyon szép és tartalmas zarándoklaton vehettünk részt, 2018. április 4-6. között, Magyarországon. Az út fő célja: meglátogatni a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyet. Nagybányaról korán reggel indultunk egy 21 személyes kisbusszal. Első állomasunk a nyíregyházi híres állatkert volt. Ott igazán lenyűgöző látványban volt részünk. A […]

|Tovább

Óvodát avattak fel Koltón, az épületet Hollandiából hozták el

A Március 15. megemlékezés Koltón egy történelmi pillanattal zárult, 2018 március 18-án óvodát avattak fel amelyben az óvodacsoport és az előkészítő osztály költözik át a felújításban lévő Teleki kastélyból. Az óvoda épületét, szimbolikus áron, 1 euróért vásárolta meg a koltói önkormányzat a holland Druten település önkormányzatától, holland és magyar támogatással, valamint helyi magánszemélyek támogatásával elhozták […]

|Tovább

Pedagógus-gála 2018, Nagybányán

Második alkalommal díjazta ünnepélyes keretek között pedagógusait a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség Máramaros Megyei vezetősége. A Pedagógus Gálának idén is   a Szentháromság római katolikus templom adott helyet, március elsején. A díjkiosztó gálaműsort Balogh Brigitta, a Nicolae Iorga Általános iskola diákja nyitotta egy balladával. A RMPSZ Máramaros megyei elnöke Lapsánszki Edit köszöntő beszédében , Szent-Györgyi […]

|Tovább

A Mutass jó példát program és a Nőileg erdélyi magazin bemutatkozott Nagybányán

A Mutass jó példát program és a Nőileg erdélyi nők magazinja bemutatkozott Nagybányán 2018 február 1-én, a Teleki Magyar Házban. Nagyon kellemes, közvetlen, családias volt a hangulat mint maga a magazin. A program által, közel egy év alatt 8000 kilométert tettek meg egész területén. A magazin képviselője Sebestyén Kinga lapigazgató, valamint a program felelőse Vas […]

|Tovább

Farsangi táncházat szervez a Sziget Táncegyüttes, közreműködnek a Viski Bicskások (VIDEÓ)

Farsangi mulatságot szervez a Sziget Táncegyüttes, február 3-án, szombaton, a Hollósy Házba! Az idei farsangi, élőzenés táncházkban a kárpátaljai Viski Bicskások muzsikálnak majd. 17 órától várják a gyermekeket, élőzenés táncházzal, büfével, kiszebábú égetéssel és sok jókedvvel. 18 órától a felnőtt táncházzal folytatódik az este, természetesen továbbra is a Viski Bicskások közreműködésével.   (9)

|Tovább

Farsangi mulatságot szervezett a Háló közösség, három civil szervezetet támogattak (VIDEÓ)

Háló-s farsangi batyu bált szervezett a Nagybányai Háló Mozgalom január 27-én a Teleki Magyar Házban. Minden szempontból sikeres, közösségépítő rendezvény volt. A jó hangulat mellett a tombola bejövetelből három civil szervezetet sikerült támogatni. Az eseményt Dávid Lajos a Teleki Magyar Ház főnöke köszöntötte, kifejezte örömét, hogy a Házban rendszerességgel, kis közösségek különböző programokat szerveznek. A […]

|Tovább

(55)