Home Máramarosi visszhang A hét riportja Bóbita családi napok 2017

Bóbita családi napok 2017


Bóbita családi napokat szervezett a Nagybányai Teleki Magyar Ház 2017 június 10. és 11. között.

Mozgalmas két napban volt részük a bányavidéki magyar családoknak, sok közös játékot, vetélkedőt szerveztek a számukra. A programok a szabadban zajlottak, az erdőben, a skanzenben, a Klastrom- réten, valamint a Nagybányai Teleki Magyar Ház udvarán.

Szombaton  az elvarázsolt Meseerdő várta az óvodásokat és a kisiskolásokat. A Meseerdő gonosz varázslat alatt állt, és nagy szükség volt a kis bóbiták segítségére, hogy felszabadítsák az erdőt, és lakóit a varázslat alól, ez sikerült is nekik.

Délután  a nagyobbak egy közös Métabajnokságon vettek részt  a Klastrom-réten.

Vasárnap, reggel óriás számcsata  várta a nagyobbakat a skanzenben.  Délután  Csere-bere vásár volt a  Ház udvarán, különösen a kicsik cserélték el a már megunt játékaikat.

 A Fiúk-lányok, papák-mamák vetélkedőjén a Klastrom-réten, óriási volt a megmérettetés, és a lelkesedés.  A lányok az apukákkal alkottak közös csapatot, a fiúk az anyukákkal. Volt pizza futárverseny, szerencse pénz keresése a fűben, gatyamadzaghúzás, durr bele,  lufi csata és galacsinhajtás. A fiúk-anyukák csapata győzött.

Pici –licitet is szerveztek a Ház udvarán, ahol árverésre kerültek játékok, plüss macik, könyvek, de még kolbász is volt. A Bóbitáktól, bóbitáknak akció keretén belül játékokat, könyveket lehetett adományozni a nélkülöző gyermekeknek.

A Bóbita családi napok két óriás Bóbita tortával zárult.

 

(147)