Home Rendezvények Ballagás Ünnepi beszédek és tanulmányi díjak

Ünnepi beszédek és tanulmányi díjak


Elballagtak június 2-án a Németh László Elméleti Líceum végzős diákjai. A ballagási  ünnepség  a hagyományos zászlós bevonulással kezdődött az iskola tornatermében, mely a Németh László Elméleti Líceum történetében minden alkalommal egy felejthetetlen pillanat.

Dr. Váradi Izabella, az iskola igazgatója egy jó hírrel köszöntötte a jelen lévő közösséget, a ballagó diákokat, az iskolának az egyházzal kötött szerződését az önkormányzat is jóváhagyta, így a költségvetés-kiegésztés után egy újabb hullámban folytatódik a Híd utcai iskola felújítása.

A tavalyi hagyományokhoz híven a kisdiákok köszöntötték a nagyokat, a ballagók közé szaladtak, és az iskola logójával ellátott szivecskéket osztogattak.

Ludescher István a város alpolgármestere, ideiglenes polgármester ünnepi beszédében a nap jelentőségéről beszélt, mely egy életre szóló élmény minden maturandus számára.

Amig van magyar tannyelvű iskolánk, van mit ünnepelni. “A ballagási ünnepség, egy ünnep a magyar közösség számára”, – mondta Bónis István, RMDSZ parlamenti képviselő beszédében.

A tanulmányi díjakat a XII AB osztálynak Zákány Mónika osztályfőnők nyújtotta át. Első díjban részsült Dézsi Imola, 9,90-es átlaggal, második díjat kapott Haidu Annamária és Moldován Balázs akik 9,84-el zártak, harmadik díjas lett Koncsárd Aliz, 9,78-al és dicséretet Móré Zsejke Gertrúd kapott.

A XII C osztálynak Elekes Izabella, osztályfőnők nyújtotta át a díjakat. Első díjas lett Rajkó Kinga Andrea 10-es átlaggal, második díjban részesült Koncsárd Balázs aki 9,91-el végzett, harmadik díjas Fodor Orsolya Beatrix 9,83-al, és dicséretben részsült Turuczkó Beáta, 9,77-el.

Évfolyamelső díjat Rajkó Kinga kapott.

Mindazért amit az iskolért tettek virágcsokrot kaptak: Orzák Csilla, a Schola Parenthis Egyesület elnöke, és Vida Noémi, RMDSZ önkormányzati képviselő.

Az iskola önzetlen támogatásáért oklevelet kapott Miklós Csaba aki a szülői bizottság nevében üzenetet olvasott fel.

Mastan Eliza, matematika szakos tanár nem csak a végzős diákoktól búcsúzott, hanem kiváló kollégájától Longáver Lajos, matematika szakos tanártól, aki több mint 40 éves tanítás után, elérkezett a nyugdíjazás pillanatához. Mastan Eliza tanárnő búcsúbeszédett mondott, a megható pillanatok után Longáver Lajos tanár búcsúzott, és felemelően beszélt a Németh László Elméleti Líceumban való minőségi oktatásról.

(45)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.