Home Hírek Oktatás Új épülettel bővül a Németh László Elméleti Líceum

Új épülettel bővül a Németh László Elméleti Líceum


A március 25-i nagybányai önkormányzati tanács döntése alapján hivatalosan is a Németh László Elméleti Líceum használhatja a Híd utcai iskolaépületet. Az 1860-ban épült és a XX. század derekán államosított Híd-utcai iskolaépületről van szó, amelyet a közelmúltban kapott vissza a református egyház. Az épület  évek óta üresen állt, az elmúlt évtizedekben kisegítő iskolaként működtették, s miután a református egyház visszaigényelte, saját forrásból és önkormányzati segítséggel igyekezett felújítani viszont a munkálatok elhúzodtak. A tanév elején az önkormányzat, az egyház, és az iskola szerződést kötött

A Németh László Elméleti Líceum Híd utcai épületében óvodás csoprtok indulnak, átköltöznek a Petre Dulfu általános iskola I-IV osztályos magyar tagozatos kisiskolásai és valószínüleg ott lesz a líceum díszterme.

A felújítási munkálatokat az önkormányzat költségvetéséből biztosítják.Az engedélyeztetési folyamat és  a munkálatok időtaratmától függően a Németh László Elméleti Líceum az óvodásoktól az érettségizőkig minden korosztályból való magyar tanulót be tud majd fogadni.

(48)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.