Home Riportok MAGYAR KÖZÖSSÉGRŐL Ügyesek voltak a sikeresen leérettségizett magyar diákok, 2015 július

Ügyesek voltak a sikeresen leérettségizett magyar diákok, 2015 július


Az óvások elötti eredmények szerint a megye 53 diákja sikeresen leérettségizett, 35-ön a Németh László Elméleti Líceumból, 18-an a Leöwey Klára Líceumból.

Idén az érettségi vizsgákra 104 magyar nyelven végző diák iratkozott be 68-an a Németh László Elméleti Líceumban melyből 8-an tavaly vagy az elötti években végeztek, 36-on a Leöwey Klára Líceumban, ott az elöbbi évek végzőseinek a száma 5 volt. Azok a diákok aki sikeresen leérettségiztek ügyesek voltak A Németh László Elméleti Líceumban az átlag 7,89 a A Leöwey Klára Líceumban 7,48.
A Leöwey Klára Líceumban az eredmények sokkal jobbak mint tavaly.

Hozdik Mirjam 9,10-es átlaggal érettségizett, földrajzból 10-est kapott, történelemből ketten kaptak 10-est: Szabó Zsolt és Török Márk. 5 tanulónak az átlaga 8 és 9 között volt, 6-nak 7és 8 között, 6-nak hatoson felül, még két diák minden tantárgyból átment, csak nem érte el a 6-os átlagot.

A Leöwey Klára Líceum végzőseinek a legnagyobb gondot a román nyelv és irodalom valamint a matematika jelentette, 11-en kaptak románból 5-ön aloli jegyet, 6-an matematikából buktak el, 5-ön magyar nyelv és irodalomból, 2-en történelemből, 2-en földrajzból, 2-en pszihológiából és egy anatomiából.
Az elöbbi években végzett diákok közül egynek sikerült idén az érettségije.

A Németh László Elméleti Líceumból hárman 9-esen felöli átlagot 3-an teljesítettek, Gyarmathy Tímea 9,85-öt, Ciople László 9,42-öt, Sándor Tünde 9,13-at, egy-egy tantárgyból 4-en 10-est kaptak, Ciople László magyar nyelv és irodalomból, Juhász Zsolt matematikából, György Enikő biológiából és habár Butha Rudolfnak nem sikerült az érettségije biológiából 10-es dolgozatot írt. 13 diáknak az átlaga 8 és kilenc között volt , 11 diáknak 7 és nyolc között, 8 diáknak 6-on feletti, öt diák habár átmenő jegyet kapott minden tantárgyból nem érte el a 6-os átlagot.

(54)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.