Home Rendezvények Gólyabál Leöwey Klára Líceum Gólyabál 2013

Leöwey Klára Líceum Gólyabál 2013


A Leöwey Klára Líceum 2013 november 7-én, csütörtökön a két XII-ik osztály által, a máramarosszigeti Kultúrpalotában szervezett Gólyabál résztvevőinek rendkívűli előadásban volt részük. Az előadás sikerét a két bemondó Sztrimbely Petronella és Begy Renáta, valamint a meghívott Kisvárdai Óvoda és Református testvériskola vendégszereplése tetőzte.
A bálkirály és bálkirálynő címért 8 pár versengett, ők Fodor Fanni, a Kisvárdai Református Iskola diákja, Takács Attila matematikatanár, Mărginean Nora,volt földrajztanárnő és Melega Rolf Tibor volt diákból álló zsüri szavazatait kellett elnyerjék.
A gólyák különböző olyan ügyességi próbákon kellett helytálljanak mint lufi fújás, arra kellet ügyelniük, hogy a homlokukat összekötő citrom tánc közben le ne essen, valamint pálcikákkal megetetni társukat. Nem hiányoztak a tánctehetségi és éneklési próbák sem. A karaoké annak ellenére, hogy közismert magyar és külföldi zeneszámokból állt, komoly gondott okozott valamennyi gólyának, viszont a közönség mely szinte minden dalt végig dúdolt a segitségükre volt.
A gólyák az iskola történetében első alkalommal eksüdt tettek le ami a felőbb osztályosokhoz valo engedelmeskedést és kellő tiszteletet illeti főleg a XII-re vonatkozólag.
Négy csoprtban, két tánckoreográfiával, egy jósnő és páciense közti jelenettel, egy nagyszerű gitárelőadással felülmulták ön magukat.
A szervezők egy meglepetésjelentettel káráztatták el úgy a közönséget mint a gólyákat. Pénzes Eunika és Lingvai Egon Katonadolog műsorszámukkal nagyszerű előadásmóddal a katonaélet világába vezették a jelenlevőket.
A gólyák közös tánca sem hiányzott idén, úgy mozgásban mint öltözékben váratlanul a népzenéről hard rockra váltottak .
Mielött a díjkiosztásra került volna sor bemutatkozott a Kisvárdai Óvoda és Református Iskola.
A testvériskola diákjai rendkívüli előadásban mutatták be környékük hagyományait kultúráját, néptáncot, népdaledőadst csodálhatott meg a közönség.

A Gólybálkirálynő és Gólayabálkirály cím nyertesei Cziple Hanna-Gerda és Szaniszló Ádám nem számitottak hogy ők lesznek a kiválasztottak, ha a zsüriben lettek volna más diáktársaikra szavaztak volna.

A jövő golyáinak pedig üzenik:

A második helyen Szarvaszói Eduárd és Ginda Orsolya, Gester Patrick és Gállisz Edina lettek a harmadikok, egy címzést minden gólya nyert, mindenki felejtehetetlen emlékkel tért haza. A közönség egy része tombolasorsoláson és egy általános kultúrából való kérdéssel ajándékcsomagot kapott.

A Gólyabálnak karitatív jellege is volt, a bejáratnál felállított dobozba jelentős összeg gyűlt össze, Pál Eszter harmadik műtéhez járult hozzá a közönség.

A Glyabál fergeteges after partyval zárult.

(36)