Home Rendezvények Ballagás Könnyes szemekkel búcsúztak a Leöwey Klára Líceum IV. osztályosai

Könnyes szemekkel búcsúztak a Leöwey Klára Líceum IV. osztályosai


Elballagtak a Leöwey Klára Líceum IV. osztályos diákjai, könnyes szemekkel búcsúztak imádott tanítónőjüktől, Fekete Anitától. A búcsúelőadás végére a közönség is elérzékenyült.

A most végző IV. osztály volt az első generáció akik ezelőtt öt évvel elkezdték az előkészítő osztályt, nem volt könnyű, vallja Fekete Anita, hisz sok olyan új dolog elé kellett nézzenek, amit addig nem tapasztalt meg senki. Kölcsönösen formálták egymást, és a végén, nagyon egymáshoz nőttek.

A búcsúelőadás, egy látványos néptánc bevonulással kezdődött. Lovász Dénes, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa Máramarosszigeten, és környékén megismertette a néptánc kultúrát a kisiskolások körében is, megszerettette velük, év végére egy nagyon sikeres koreográfiát sikerült bemutatni a gyermekeknek. Az előadás zenés, verses előadással, diákparódiával, vetítéssel folytatódott, az előadásuk végén a diákok elmondták milyen szakmához vonzódnak, és átvették a hagyományos vándorbotot, valamint egy emlékalbumot. Fekete Anita, tanítónő búcsúbeszéde közben a könnyeket már nem tudták magukba folytatni.

 

(55)