Home Hírek Oktatás Jó eredmények, sikeres fellépések a Németh László Elméleti Líceum diákjai körébe

Jó eredmények, sikeres fellépések a Németh László Elméleti Líceum diákjai körébe


 

Február 11-én a Németh László Elméleti Líceum a Hevesy György és Irinyi János kémiaversenyek helyszíne volt. A megyei szintű verseny szervezői Mezey Tímea és Lapsánszky Edith tanárnők. A versenyen  20 máramarosi diák vett részt. A megyei központokban megírt dolgozatokat egy országos zsűri értékeli és rangsorolja, ennek alapján áll össze a továbbjutók névsora.

A Hevesy György kémiaverseny legeredményesebb diákja a VII. osztályos Dragomir Norbert volt, aki 174 versenyző közül országos kilencedikként jutott tovább. Jó eredményt értek el diáktársai is, Halász Cynthia , aki 18., Rappos Imola, aki 25., Szász Helga, aki 33. lett, és a VIII. osztályos Mastan Lorena, aki szintén a középmezőnyben végzett.

A középiskolásoknak rendezett Irinyi János kémia versenyen összesen 205 diák mérte össze a tudását, kilencedikesek és végzősök ugyanazt a tételt kapják. Ezért különösen nagy öröm, hogy legsikeresebb a kilencedikes Moré Zsejke országos 15. helyezettként jutott tovább, Ciople László 32., Gyarmathy Tímea 52. lett. Mindannyian Mezey Tímea tanárnő diákjai.

A magyar nyelv és irodalom tantáryverseny hagyományosan a legnagyobb versenye az irodalomkedvelő diákoknak. Február 16-án a Németh László Elméleti Líceum volt házigazdája az 1970 óta töretlen verseny megyei szakaszának. Diákjaink remek eredményei most is kiemelkednek a mezőnyből. I. díjasok: Kemény Melinda, Dázsi Imola, Koncsárd Balázs, Kálmán Noémi, Asztalos Örsike, III. díjas Koncsárd Aliz, dicséretben részesült Mares Hanna és Pethő Anna.

Az elmúlt hétvégén Felsőbányán megrendezett Vidám versek versmondó versenyén a VII. osztályos Dragomir Norbert III. díjas lett.

Ugyanekkor X-es mesemondó, Markó Botond a 7. Mátyás Napokon lépett fel Kolozsváron.

I díjasként jut tovább az országos német tantárgyversenyre Pethő Anna, XII. osztályos diák..

Mares Hanna pedig nemcsak iskolai ünnepségeken örvendeztet meg bennünket szép zongorajátékával, de büszkék lehetünk a kolozsvári Pro Piano egyesület által szervezett versenyen szerzett érdemoklevelére is.

A Németh László Elméleti Líceum Kosárlabda csapatai a hétvégén nemzetközi kupán vettek részt, ahonnan hatodik és hetedik hellyel tértek vissza, tájékoztatott Dr. Váradi Izabella a Németh László Elméleti Líceum igazgatónője.

(59)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.