Home Hírek Oktatás Első helyezést ért el a Leöwey Klára Líceum diákja, Gottha Güntter az Erdélyi Matematikaversenyen 2013

Első helyezést ért el a Leöwey Klára Líceum diákja, Gottha Güntter az Erdélyi Matematikaversenyen 2013


Első helyezést ért el  Gottha Güntter a Leöwey Klára Líceum X-ik osztályos tanulója a 2013 január 31 – február 3. között  Nagyszalontán megszervezett az Erdélyi matematikaverseny döntőjén. A tanügyminisztérium által is elismert és támogatott, országos szintű verseny házigazdája idén a nagyszalontai magyar iskola, az Arany János Elméleti Líceum volt.  A versenyen összesen 176 diák vett részt,melyből  40 X-ik osztályos tanuló.

Gottha Güntter, Takács Attila matematika tanár diákjának kiváló eredménye meghozta  a Nemzetközi magyar matematikaverseny döntőjén való részvételt, melyre 2013. március 14-18. között kerül sor Magyarországon, Győrben.

A két nap alatt összesen 10 feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak, a délelőtti megmérettetések után délutánonként olyan szórakoztató programok közül választhattak a diákok, mint például könyvbemutató, tudományos bemutató, városnézés, sporttevékenységek, esténként pedig a nagyszalontai RMDSZ-Magyar Házban ismerkedős farsangi bulit tartottak a helyi Diáktanács szervezésében. Jövőre az Erdélyi matematikaverseny szinhelye a Nagybányai Németh László Elméleti Líceum lesz.

(48)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.