Home Rendezvények Ballagás Búcsúbeszédek a VIII-ok ballagásán

Búcsúbeszédek a VIII-ok ballagásán


A Németh László Elméleti Líceum VIII-ok ballagásán Bogya Emese, osztályfőnök a diákok dalaiból idézett, dr. Váradi Izabella igazgató a hovatartozás boldogságáról beszélt.

Bogya Emese osztályfőnök búcsúbeszédében a ballagó nyolcadikosok búcsúdalaiból ragadott ki néhány  idézetet, mert azokban a dalokban, vallotta, benne voltak a diákok. Nehéz  ott hagyni azt az utat ami már jól be van járva, és habár száz út vár rájuk, azt kívánta, hogy útjuk, mégis a Németh László Elméleti Líceum felé vezesse. Sok, sok bölcsességet kívánt a legjobb megoldás megtalálására , és a legjobb utat a döntéseikben.

Dr. Váradi Izabella búcsúbeszédében azt kívánta a ballagó nyolcadikosoknak, hogy éljék meg a valahova tartozás boldogságát, egy közösséghez való tartozást ahol mi sem természetesebb, hogy ott a helyem. A ballagó diákok lelkeikben tudják, hogy ők Németh Lászlósok, és mi sem természetesebb, hogy azzá is kell lenniük, hisz visszavárja őket szeptemberben a Nagybánya környéki magyar tannyelvű iskolák diákjaival együtt, hogy négy év múlva együtt ballagjanak.

 

(57)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.