Home Hírek Magyar közösség Virágkiállítás 2017 – Expo Flora, Nagybánya

Virágkiállítás 2017 – Expo Flora, Nagybánya


Szebbnél szebb kültéri növények és kertrendezések gazdagítják idén is a már 34. alkalommal, a Gesztenye ünnepély keretén belül megrendezett virágkiállítást, az Expo Flora-t. Idén három hetes időeltolódással került megszervezésre, a három napig , október 6-8 között látogatható vásárral egybekötött kiállítás.

Többnyire kerti, késő őszi évelő növényekben lehet válogatni, a meleg éghajlati növények közül felleljük a pálmafákat, citrom- és mandarin fát, de széles a kínálat a kaktuszok között is. A tavaszi virágok hagymáit is érdemes beszerezni a vásáron valamint facsemetéket, és rózsatöveket, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a cserjéket és a kis fenyőket sem.

A növények nagy része hazai   kertészek magántermeléséből származik.

Az októberi hűvös időjárás ellenére még lehet virágzó növényeket vásárolni, egyike a Késő bánat lila és fehér színben tündöklő virág mely Ugron Zoltán, marosvásárhelyi kertész elmondása szerint az utolsó virágzó növény amely a fagyos időszak, a tél közeledtét jelzi.

A kertészek szerint az októberi hónap nem a legmegfelelőbb időszak egy virágkiállítás megszervezésére, az előző évekhez képest a három hetes időeltolódást nagyon megérzik, kevesebb az érdeklődő, és a növények is érzik a tél közeledtét.

A Forradalom téren megszervezett virágkiállítás közepén idén is kimagaslik a növényekből felállított István torony, az őszi gyümölcsöket kihordó virágba borított teherautó, a gesztenye sőt egy díszvirágokkal töltött zongora is díszeleg a téren.

(61)