Home Rendezvények Főtér Fesztivál Véső Ágoston tárlatmegnyitója a Főtér Fesztivál nulladik napján

Véső Ágoston tárlatmegnyitója a Főtér Fesztivál nulladik napján


A Főtér Fesztivál nulladik napjának második helyszíne  a Partner Galéria kicsinek bizonyult a nagyszámú érdeklődő számára. A 85 éves  Munkácsy- díjas Véső Ágoston, “Mai képeim” című kiállítás megnyitója is bizonyítja, hogy Nagybánya a képzőművészet városa.

Véső Ágoston festőművész hatalmas életpályája számos kiállítás alkalmával került a nagybányai nyilvánosság elé, teljes egészében viszont, nagyon nehéz bemutatni.

„Négyzetméterre, nincs több művész az országban, csak Nagybányán”, – vallja Pintér Zsolt a Főtér Fesztivál főszervezője.

Véső Ágoston festőművész egész munkássága alatt a Nagybányai művészet tovább vitelére törekszik.

Összetett művészi tehetséget ünneplünk, – vallotta Pintér Zsolt. Véső Ágoston pályafutását szobrászművészként kezdte, jelentőset alkotott a fotóművészet terén is, oktatóként számos jeles művész került ki a kezei alól, és 21 éve vezeti a Nagybánya tájképfestőtelepet.

Akárcsak festőművész elődeink tették, a tájképfestőtelep célja a Nagybányai művészet tovább vitele, Véső Ágoston festőművész feladatának tartja szolgálni a nagybányai közösséget, és erre bíztatja ifjabb kollégáit is.

(85)