Home Hírek Magyar közösség Új évadot nyitott a Baba – mama Sziget

Új évadot nyitott a Baba – mama Sziget


Évadot nyitott a Baba-Mama Sziget,  első idei foglalkozását október 5-én csütörtökön tartották a Máramarosszigeti Borromeo Szent Károly Plébánián. Az első alkalommal megszervezett foglalkozás családias hangulatban telt, ahol a már jól ismert mondókák és énekek mellett jutott idő egy kis beszélgetésre is.

 Óriási lehetőség adatott meg  az édesanyáknak, hogy gyermekeikkel együtt közösségbe mehetnek, hogy gyermekeik már fél éves koruktól  közösségi élményekkel gazdagodhatnak,  és az otthoni mondókázást, dalolást, és a különböző mozgásgyakorlatokat szakirányítással  fejleszthetik.

Az egy órás  baba-mama foglalkozást heti rendszerességgel szervezik meg, minden csütörtökön 11 órai kezdettel  a Máramarosszigeti Borromeo Szent Károly Plébánián.

“Az egyes alkalmak lehetőséget biztosítanak, hogy az édesanyák jobban megismerhessék gyermekeik igényeit, mely által személyesebbé lehet tenni  számukra az új ismeretek elsajátítását, készségeik fejlesztését, és játékosan megtanulják szeretni anyanyelvünk, tisztelni hagyományainkat,” – vallotta Lovász Zsófi foglalkozásvezető.

Csütörtökön népdallal köszöntötték a gyermekeket, körjátékokat táncoltak és piszéztek a babákkal, vidám, játékos mondókákkal tetőzték a  már kialakult vidám hangulatot. A nagyobb gyermekeknek már kedvenceikkel kedveskedtek.  A mondókázás, éneklés után a gyermekek közösen játszottak, ezalatt a szülőknek volt egy kis ideje szusszanni, a tapasztalatokat megosztani a többi édesanyával.

A megszokott alkalmak mellett a Baba-Mama Sziget számos közös, családi programot is szervez az év folyamán, ilyenek például az anyák napja, és a gyermeknap. Mivel az apukákkal teljes a családi egység, márciusban a Baba-Mama Sziget közös alkalmat tart, amire szeretettel várják az édesapákat is.

(115)