Home Hírek Magyar közösség Szeptember 11. megnyitja kapuit a Híd utcai iskola Nagybányán

Szeptember 11. megnyitja kapuit a Híd utcai iskola Nagybányán


A Főtér Fesztivál 2017, Nagybányai Magyar Napok keretén belül hétfőn, szeptember 11. a nagybányai magyar közösség egy történelmi pillanatnak lesz a részese. Hétfőn nemcsak tanévnyitó lesz a Németh László Elméleti Líceumban, hanem felavatnak egy új iskolaépületet a Híd utcai, egykori Református Iskola épületét, ahol a líceum óvódásai és kisiskolásai fognak tanulni.

Kovács Richárd önkormányzati képviselő köszönetet mond a nagybányai magyar közösségnek, a vállalkozóknak, magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, a munkáltatóknak, a magyar kormánynak, és minden támogatónak aki hozzájárult az iskola munkálatainak a befejezéséhez, külön mond köszönetet az Óvárosi Református Egyházközségnek, hogy az iskolaépületet 15 éves szerződéssel, bérmentesen átadta az önkormányzatnak, hogy ebben az iskolában csakis magyar oktatás folyjon.

A felújítást és az építkezést tovább folytatják, jövőre, a nyári vakációban lecserélik a tetőszerkezetet.

Kovács Richárd hisz abban, hogy az új iskolaépület átadásával minőségében javulni fog a magyar oktatás Nagybányán és minél több gyermek fogja átlépni az iskola kapuit.

Hétfőn, a 17 órától kezdődő avató ünnepségen jelen lesz Kövér László Magyar Országgyűlés elnöke és Kelemen Hunor az RMDSZ országos elnöke.

Az avató ünnepség után, az iskola megnyitja kapuit és minden érdeklődő megtekintheti az iskolát.

Kovács Richárd ezelőtt egy évvel, az iskola épületében tett látogatása alkalmával nem hitte, hogy egy év alatt sikerülni fog átadni, de a közös összefogással ez megvalósult.

 

(138)