Home Rendezvények Egyéb rendezvények Szent Márton napi ünnepség Nagybányán

Szent Márton napi ünnepség Nagybányán


A nagybányai Szentháromság Katolikus Plébánia Szent Márton Napi ünnepséget szervezett  november 10-én, csütörtökön lámpásos felvonulással a gyermekek részére, amely közös énekléssel, közös imával és kivetített filmek megtekintésével folytatódott a templomban, a végén a gyermeket pereccel, teával, és egy-egy szentképpel valamint könyvjelzővel jutalmazták, a nap üzenete a barátságról szólt.

A Szent Márton napi ünnepséget ebben a formában három éve szervezik. A Cinterembe végzett ásatások alkalmával felszínre kerültek a Szent Márton templom romjai és a Szentháromság templom átvette ennek a templomnak a Szent Márton napi búcsú ünnepét.

A rendezvényen részt vett közel 300 gyermek, a  Németh László Elméleti Líceum diákjai és óvodásai, a Nicolae Iorga Általános Iskola diákjai, a német óvoda, és a Dr. Victor Babes Iskola német tagozatos diákjai és közreműködött a Felsőbányai fúvószenekar.

Idén a lámpásos felvonulás előtt a különböző  óvódás és iskolás csoportok bemutatkoztak.

A Szent Márton napi ünnepség pénteken egy búcsús szentmisével zárult mely latin nyelven hangzott el ahol a különböző felekezetek képviseltették magukat.

 

(94)