Home Hírek Magyar közösség Román-Magyar üzletember fórum Nagybányán

Román-Magyar üzletember fórum Nagybányán


” GAZDASÁGI LEHETŐSÉGEK MÁRAMAROSBAN ” címmel szervezte meg  a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Máramarosi Magyar Vállalkozók Egyesülete 2016. november 16-án, szerdán a Rivulus szállóban a  Román- Magyar üzletember fórumát.

 Megnyító beszédet mondott Telegdi Andrea, Magyarország kolozsvári Főkonzulátusának gazdasági attaséja, Bodor Melinda a MAVÁSZ elnöke és Vass Attila a Magyar Nemzeti kereskedőház kolozsvári regionális képviselője.

2014-ben a Magyar kormány a kolozsvári Főkonzulátus keretén belül megalapította a külgazdasági irodát melynek célja minél több erdélyi vállalkozót összekapcsolni. Telegdi Andrea, gazdasági attasé kifejezte elismerését a Máramarosi Magyar Vállalkozók Egyesületének a tevékenysége iránt.

Az anyaországgal való kapcsolat mindig is egy kivételes helyet foglaltak el a máramarosi magyar vállalkozók számára, mondta közöntő beszédében Bodor Melinda, a MAVÁSZ elnöke.

Vass Attila a Magyar Nemzeti Kereskedőház kolozsvári regionális képviselője megköszönte a MAVÁSZ-nak a rendezvény megszervezésében való hozzájárulását.

Szabó Géza az OTP Bank igazgatója előadást tartott Románia makrogazdasági helyzetéről, melyben a legfontosabb a stabilitás megőrzése.

Zaváczki Tibor a MAVÁSZ képviselője bemutatta Máramaros helyzetét és kilátásait.

A gazdasági fórum a “Rivulus Dominarum – Nagybánya, hét évszázad története “album bemutatásával, az elektromos kukásautó bemutatásával és B2B megbeszélésekkel zárult.

“A Rivulus Dominarum – Nagybánya, hét évszázad története” című kiadványt Pintér Zsolt, az album szerkesztője mutatta be. A 151 oldalas kiadvány két fő részre osztva rendkívüli képanyaggal és leírással átfogó képet nyújt a város fejlődéséről a XIV-ik századtól napjainkig.

(68)