Home Hírek Magyar közösség Összefogás az iskoláért

Összefogás az iskoláért


A Nagybánya Óvárosi Református Egyházközség, a Németh László Elméleti Líceum és a Nagybánya-i RMDSZ folyó év februárjában és márciusában folyamatos együttmûködés mellett döntött a hajdani Híd utcai református iskola mielõbbi felújítása és átadása érdekében, hogy az a mindenkori magyar nyelvû oktatást szolgálja Nagybányán.

A három intézmény közös erõvel fogja április hónap folyamán az Nagybányai Önkormányzat elé tárni ezt a tervet, annak érdekében, hogy negyedik tényezõként a Polgármesteri Hivatal, mint az iskola jövõbeni karbantartója és mûködtetõje, befejezze a felújítási munkálatokat.

A Nagybányai Református Egyházközség közadakozásra hívja fel a nagybányai és bányavidéki magyarságot, mert anyagi alapjai végesek, és addig sem szeretné leállítani a javítás folyamatát, amíg az Önkormányzat aktívan részt venne abban. Ez ügyben a fent említett három intézmény folyamatosan õrködik és közli az eredményeket a magyar közösséggel.

FELHÍVÁS:

A Nagybánya Óvárosi Református Egyházközség közadakozást hirdet téglajegy árusítása formájában az iskola javára, amelyeket 50, 100, 300 és 500 lej értékben lehet vásárolni. Továbbá, jótékonysági estet szervez 2016. április 22-én este 19 órai kezdettel a VINKLI vendéglõben, amelynek belépõjegye személyenként 80 lejbe kerül. Ugyanitt tombolatárgyak is lesznek, festmények és különbözõ képzõmûvészeti alkotások formájában. Mindez az iskola javítására megy, mert az Egyházközség eddig több mint 700 000 lejt költött az épület felújítására.

 

(39)