Home Máramarosi visszhang A hét riportja A Németh László Elméleti Líceum nagy szeretettel várja a gyermekeket az előkészítő osztályba

A Németh László Elméleti Líceum nagy szeretettel várja a gyermekeket az előkészítő osztályba


A Németh László Elméleti Líceum nagy szeretettel várja a gyermekeket az előkészítő osztályba. Február 27-én kezdődik a beiratkozás, de a líceum már régóta tartja a kapcsolatot azokkal a családokkal akiknek gyermekei előkészítő osztályosok lesznek. Február 28-án kedden,  kézműves tevékenység keretein belül közös programot, farsangi játékot szerveznek a gyermekeknek,  a leendő tanító nénivel, Szaniszló Emesével, miközben meglátogathatják az iskolát.

Szaniszló Emese tanítónő több éves oktatói tapasztalattal rendelkezik úgy az óvónői mint a tanítónői szakmában. Számára az oktatás nem csak egy  szakma, hanem hivatással, elkötelezettséggel és szenvedéllyel végzi a munkáját.

A Németh László Elméleti Líceumban ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyermekek minden tantárgyat magyarul tanulhassanak meg, nem áll fenn az az eset, hogy tanügyi káder hiányában valamelyik tantárgyat román nyelven tanulják,  vigyáznak arra, hogy a tanárok magyar tagozaton végezzenek, és anyanyelvük magyar legyen. A román nyelvet speciális módszerekkel úgy tanítják, hogy a nyolcadik osztály végén azt anyanyelvi szinten beszéljék.

A líceum egyéb juttatásokat is biztosít, a nagybányai magyar civil szervezetek összefogásával, a Schola Parentis Egyesület, a MAVÁSZ segítségével, pályázatokon keresztül az after school programban ingyen kapnak ebédet és minden kulturális rendezvény, műsor ingyenes, a különböző versenyekre ingyen utaznak a diákok, a MAVÁSZ három vidéki gyermeknek biztosítja az iskolába való utaztatását, sőt egy szülő segítségére egy logopédust is alkalmaztak.

(3)