Home Máramarosi visszhang A hét riportja A Mutass jó példát program és a Nőileg erdélyi magazin bemutatkozott Nagybányán

A Mutass jó példát program és a Nőileg erdélyi magazin bemutatkozott Nagybányán


A Mutass jó példát program és a Nőileg erdélyi nők magazinja bemutatkozott Nagybányán 2018 február 1-én, a Teleki Magyar Házban. Nagyon kellemes, közvetlen, családias volt a hangulat mint maga a magazin. A program által, közel egy év alatt 8000 kilométert tettek meg egész területén. A magazin képviselője Sebestyén Kinga lapigazgató, valamint a program felelőse Vas Réka örömüket fejezték ki, hogy a nagybányaiakat is köszönthették.

Az erdélyi magazin ötlete 2013 őszén merült fel, szükségességét látták olyat alkotni ami egy kicsit rólunk és nekünk szól. Sebestyén Kinga lapigazgató elmondta, hogy nem volt könnyű a kezdet, hisz nem igen volt akinek a nyomdokaira lépni. Az első számot 2014 áprilisban adták ki, a történet a nulláról indult, hónapokon át, önkéntes munkával jelentették meg a 100 oldalas lapot.

A magazin tartalmilag ugyanazt a vonalat követi mint általában a magazinok viszont teljesen erdélyi szempontból. Rendkívül színes és családias. A rovatokban bemutatásra kerül egy-egy arckép, hogyan őrizzük meg testi lelki egyensúlyunk, a gyógyírben tudomást szerezhetünk bizonyos kezelésekről, nem hiányoznak a hagyományos ízek sem, megismerhetünk egy sajátságos életteret, sok, sok ötlettel, de nem marad ki a divat sem, sőt a hónap pasija. A gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekre rengeteg választ kapunk, ezen kívül van sport rovat, a poggyászban egy-egy erdélyi városi séta, és a kultúrára több rovatot is szántak. 2014-ben az első évadban A4-es formátumban forgalmazták, 2015-ben átálltak a mai ridikül-barát formára.

A Mutass jó példát programot tavaly áprilisban indították, és a Nőileg szellemiségéhez igazodik. Erdély 15 megyéjében hirdették meg, a jelenlegi, utolsó forduló Beszterce – Naszód, Szilágy és Máramaros megyében zajlik. Célja olyan személyeket felkutatni, és bemutatni akikre egy adott közösség büszke lehet. Vas Réka, programfelelős bemutatta a jelőléshez kitöltendő adatlapot, elmondása szerint a 8 fordulóban közel 300 személyt jelöltek. A Teleki Házban egybegyűltek, megismerhették a 2017 július óta nyertes címlapos jelölteket, akik nagyon sokat tesznek egy adott közösség körében. A Nőileg magazin honlapján. a nőileg.ro weboldalon olvashatók a 2. és 3. helyezésű jelöltekkel készült interjúk, és a jelöltek teljes listája.

A Nőileg magazin elérhető a nőileg.ro weboldalon, illetve a facebook-on Nőileg magazin néven. Előfizetni is a weboldalon lehet. A Teleki Magyar Házban megszervezett bemutató végén féléves vagy éves csomagban meg lehetett vásárolni a tavaly kiadott lapokat, a friss példányt vagy előfizetni.

 

(18)