Home Máramarosi visszhang A hét riportja Megható pillanatok a Németh László Elméleti Líceum szalagavató ünnepségén

Megható pillanatok a Németh László Elméleti Líceum szalagavató ünnepségén


Első alkalommal szervezett Szalagavató ünnepséget a nagybányai Németh László Elméleti Líceum 2016 április 23-án, szombaton a Fekete Sas fogadótermében.

A rendkívüli rendezvényen, az ünnepi beszédek, a szalagok feltűzése, Mastan Lorena, a Németh László Elméleti Líceum énakkara és az Adamantium együttes előadása után, a 47 végzős diák közül 24-en báli ruhát öltöttek, és keringőztek. Könnyekig megható pillanatok voltak, és történelmi pillanatok, hasonló rendezvényről városunk történelmében nem tudunk.

„A szalag átadásával az iskola megtiszteli és elismeri saját végzőseinek munkáját”, – mondta köszöntő beszédében Lengyel Krisztina, a Németh László Elméleti Líceum logika, közgazdaságtan, pszichológia szakos tanára. Az elmúlt négy év kölcsönös személyiségformáló volt, a szalag pedig a lelket, a szellemet őrzi tovább, a Németh László Elméleti Líceum szellemét.

A diákok zászlós bevonulása, a felsorakozás a Németh László Elméleti Líceum történetében minden alkalommal egy felejthetetlen pillanat.

Az ünnepek nagyon fontosak az iskola számára, a szalagavató ünnepség, mint a ballagási ünnepség is a nagybányai magyar közösség egyik nagy ünnepe, fogalmazta köszöntő beszédében dr. Váradi Izabella, a Németh László Elméleti Líceum igazgatója. Köszönetet mondott a támogatóknak, köszönetet mondott a szülőknek, akik a Németh László Elméleti Líceumra bízták gyermekeiket.

Turuczkó Beáta, a 47 végzős diák nevében a felnőtté válás felelősségeiről, a felnőtté válás adta lehetőségekről beszélt, meglátása szerint az élet nemcsak a felelősségekről és a terhekről szól, hanem az örömről.

A XII. AB osztály szalagjait Ladányi Réka XI.A,   és Virágh Hilda XI.B osztályos tanulók hozták be. A Németh László Elméleti Líceum címerével ellátott szalgokat a nyolc XII.A osztályos tanulónak  Longáver Lajos, osztályfőnök tűzte fel.

Longáver Lajos, matematika szakos tanár, és osztályfőnök elmondása szerint a XII.A osztályban nagyon jó a munkaszellem, és erre az osztályra illik az a mondás, hogy” kicsi a bors, de erős”. A próbaérettségin a nyolc diákból, négynek  matematikából 10-es közeli a jegye lett.

A XII.B osztálynak Zákány Mónika, osztályfőnök tűzte fel a szalagokat.

Kedves kis csapat, fogalmazott az osztályról Zákány Mónika, osztályfőnök,  mindig vídámak amolyan nyugtalanok, és fiatalok. Megéri együtt lenni, megéri egymásra figyelni, és segíteni egymásnak, tanácsolta a diákoknak.

A XII.C osztály szalagjait Bencze Evelin, XI.C osztályos tanuló hozta be, a szlagokat Elekes Izabella a XII.C osztály, osztályfőnöke tűzte fel.

„A szalag jelképezi az összetartást egymással, és az iskolával, megjelöl, figyelmeztet, és kötelez,” – mondta diákjainak Elekes Izabella, osztályfőnök, román nyelv és irodalom szakos tanár.

A szalagok feltűzését, és az ünnepi beszédeket követően Mastan Lorena, XI osztályos diák színvonalas zongoraelőadással búcsuzott végzős társaitól. A Németh László Elméleti kórusa és az Adamantium együttes fellépése elkápráztatta a közönséget.

Az szalagavató ünnepség csúcspontja a maturandusok gyönyörű keringője volt. A báli ruhában pompázó 24 diák könnyekig meghatotta úgy a szülőket, mint a tanári kart, és jelenlevőket.

A végén a maturandusok felkérték szüleiket is egy táncra.

 

 

 

(41)