Home Hírek Magyar közösség Közzétették a VIII-ik osztályosok vizsgaeredményeit

Közzétették a VIII-ik osztályosok vizsgaeredményeit


 

Kissé szervezetlenül, több órás várakozás után kiosztotta a Máramaros Megyei Tanfelügyelőség  július 1-én, pénteken délután a megye iskola igazgatóinak, és az iskolák képviselőinek a VIII-ok képességi vizsgáinak eredményeit.

A megye magyar tannyelvű iskolák eredményei a próbavizsga eredményeit felülmulta, a diákok a várakozásnak, egyes esetekben a várakozáson felül teljesítettek, nagyobb gondot a matematika vizsgatételek okoztak, viszont a magyar nyelv és irodalomnál is voltak olyan kérdések melyek a nyolcadikosok szintjéhez képest magasabb volt.

A Nicolae Iorga Általános Iskolában vizsgázó diákok óvások előtti átlagos eredménye a legnagyobb 7,12, követi  a felsőbányai líceum 6,95-ös átlaggal, a Németh László Elméleti Líceum 6,81-es átlaggal, a Leöwey Klára Líceum 6,32-es, a Szamosardói Általános Iskola 6,30-al, a domokosi 6,16-al, a koltói 5,93-al, a szinérváraljai 5,63-al, és a hosszúmezői 4,67-el.

A legjobb  eredményt Pop Kriszta, a Nicolae Iorga Általános Iskola diákja érte el, 9,53-as átlaggal vizsgázott., őt követi Balogh Ádám a Németh László Elméleti Líceum diákja és Nagy Naomi, a felsőbányai líceum tanulója 9,18-as átlaggal.

A Németh László Elméleti Líceum diákja Balogh Ádám  10-es dolgozatot 1rt matematikából, a felsőbányai Nagy Naomi 9,75-öt, és a Nicolae Iorga Általános Iskolából  Pop Kriszta 9,66-ös jegyet ért el ugyancsak matematikából. Román nyelv és irodalomból a legjobb dolgozatot Pap Kriszta írta a Nicolae Iorgából, 9,55-re értékelték, a máramarosszigeti Leöwey klára Líceumból   Alb Mihály 9,35-öt kapott, és a felsőbányai Maidic Henrietta 9,30-at. Magyar nyelv és irodalomból a legnagyobb jegyet a felsőbányai Maidic Henrietta érte el, dolgozatát 9,6-ra értékelték, 9,40-et kapott Pop Kriszta a Nicolae Iorga Általános Iskolából, és 9,25-öt ért el Benkő Lilla a Németh László Elméleti Líceumból.

Az eredmények kifüggesztése után boldog ölelések is voltak, de könnyek is előbújtak, de általában elégedettek voltak a diákok.

 

(48)