Home Hírek Magyar közösség Írország helyett Máramarosszigetet választotta, és egy sikeres kick-box csapatot alapított

Írország helyett Máramarosszigetet választotta, és egy sikeres kick-box csapatot alapított


A máramarosszigeti Ultimate Kickboxing csapat az október 8-án Bodzavásáron megszervezett Shin-Do-Spirit Kupáról 4 aranyéremmel , 7 ezüstéremmel valamint 5 bronzéremmel tért haza, a résztvevő klubok között a harmadik helyezést érték el.

Csizmadia Patrick,  Nagy Emese, és Ion Teodor egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett, Csizmadia Eduárd egy arany-és egy ezüstérmet, Varhanyovszki Réka egy ezüst és egy bronzérmet, Moldován Mihai és Moldován Dragos két-két ezüstérmet, Pisuc Vladut két bronzérmet.

A máramarosszigeti Ultimate Kickboxing Klub csapata 2014 óta számos serleget, és érmet gyűjtött össze világbajnokságokon, európai bajnokságokon, és hazai versenyeken.

A kick-box küzdősport az ütéseket és rúgásokat használó távol-keleti eredetű harci művészetek mozgásanyagát fejleszti tovább boxtechnikákkal. Csizmadia József edző hat évvel ezelőtt, írországi tartózkodása alatt ismerkedik meg a kick-box küzdősportal. Miután edzői diplomát szerzett, és minden olyan oklevelet mely egy klub megnyitásához szükséges, ajánlatott kapott Írországban egy klub megnyitására. Viszont Máramarosszigetet választotta. 2013-ban megalapítja Máramarosszigeten az Ultimate Kickboxing Klubot mely 12 gyermek edzésével indult. Ma már a 45 gyermek közül 15 sportolóval folyamatosan jár versenyekre.

Varhanyovszki Réka a Leöwey Klára Líceum X. osztályos diákja a versenycsapat egyik kiváló tagja a kick-box mellett cserkészkedik és a néptáncol.

Az Ultimate Kickboxing csapat jövő héten részt vesz az Olaszországban megszervezett világbajnokságon, aztán Bukarestben szintén egy világbajnokságon.

A kick-box küzdősportot űző gyermekek a sport mellett emberileg is sokat fejlődnek, hisz olyan sport, árulja el Csizmadia József edző, mely nagyon sok figyelmet igényel, és gyors reagálást egy adott pillanatban.

 

(35)