Home Hírek Magyar közösség Három nyelven énekeltek a magyar együttesek a Gesztenye Fesztiválon

Három nyelven énekeltek a magyar együttesek a Gesztenye Fesztiválon


Három nyelven énekeltek a magyar együttesek a Gesztenye Fesztiválon, fergeteges buli volt a nagyszínpad előtt. 2016, szeptember 23-án, Nagybányán a Gesztenye Fesztiválon hosszú évek sora után magyar együtteseket is láthattunk fellépni, felejthetetlen élmény volt. A kolozsvári  Knock Out zenekar és a nagybányai Road Palyers Band  koncertje a nagyszínpadon, a régi főtéri kisszínpadon fellépő  néptáncosok előadásai önkormányzati képviselőinknek köszönhetően megerősítették a multikulturalizmust Nagybányán.

Érdekes volt közismert magyar dallamokat angol-, és román nyelvű változatban hallani, sőt magyar népdalfeldolgozást román változatban. A Knock Out együttes előadta a Hova lett a Rózsi dalukat angol nyelven, hallottuk a Repül a bálna román változatát, a hab a tortán,  a Ha te tudnád… népdalfeldogozás volt románul.

A Road Players Band együttes , a magyar feldolgozásokat magyar nyelven adta elő, volt Republic dal, Bikini zeneszám és felcsendült az Ocho Macho Jó nekem dala is.

A magyar együttesek, a néptáncosok mellett jelen voltak a magyar kézművesek, a hagyományos kürtőskalács, a kedvenc csíkszeredai sörünk és magyar ételkülönlegességek.

(217)