Home Hírek Magyar közösség Hagyományos, hófehér vándorbölcső érkezett Nagybányára

Hagyományos, hófehér vándorbölcső érkezett Nagybányára


Hagyományos,  gyönyörű,  hófehér vándorbölcső érkezett Nagybányára, a Teleki Magyar Házban, amelyben a születendő magyar gyermekeket fogják ringatni életük első hónapjaiban.
A vándorbölcső az egymásra figyelésről szól, mert mi sem szebb mint amikor a közösség,  közösen várja  a magyar gyermekeket.
A vándorbölcsőre pályázatot hirdettek meg, több pályázat esetén sorshúzás dönti el melyik családhoz megy a bölcső.
A bölcső aljára egy táblácskát terveznek amelyre rákerül a gyermekek neve és mikor használta. A bölcső mellett egy könyvecskét is fognak vezetni, amelyben belekerül egy rövid leírás a gyermekről és néhány fotó a gyermek fejlődéséről.
A vándorbölcső hamarosan útnak indul. Március 26-án eldől ki lesz az első kisbaba akit ringatni fognak a bölcsőben.
Markó Hajnal egy rádiódás alkalmával hallott előszőr a vándorbölcső mozgalomról, a majd csodás módon, Czotter András felkereste a Teleki Magyar Házat, hogy a 47-ik bölcsőt a nagybányai közösségnek ajándékozza.
A Teleki Magyar Ház reméli, hogy a Czotter András által felajánlott vándorbölcsőnek lesz majd párja is, hogy minél több magyar családot tudjanak vele megörvendeztetni. Remélik, hogy környékünkön is akad olyan lelkes asztalos mester aki hasonló bölcsőt készít majd a közösség számára.

(13)