Home Rendezvények Főtér Fesztivál Főtér Fesztivál 2017, Nagybányai Magyar Napok előzetes

Főtér Fesztivál 2017, Nagybányai Magyar Napok előzetes


Pár nap múlva elözönli a nagybányai magyarság a főteret, ahol idén is megrendezésre kerülnek a Nagybányai Magyar Napok, a Főtér Fesztivál 2017, Rengeteg koncerttel, család- és gyermekprogramokkal, valamint különböző tevékenységekkel várják a szervezők az érdeklődőket.

A Főtér Fesztivál önkénteseivel még folynak az utolsó megbeszélések, az utolsó próbák. Már elkészült a programfüzet, mely idén nemcsak nagyon szépre kerekedett, de tartalmilag is áttekintehetőbb. A versenyeken való részvételekért járó fődíj egy kerékpár és a karkötőt vásárlók egy Szántó Andreász csodálatos festményének a sorsolásán vehet részt.

A program nagyon sokszínű és hosszú, van olyan programpont amin nagyon megéri ott lenni, de a legjobb végig a téren és környékén maradni, mert a jó magyar hangulat és közösség pótolhatatlan. A programot telefonon is lehet követni, a FestivApp alkalmazás segítségével. A Főtér Fesztivál hétfőn, egy történelmi eseménnyel kezdődik a Németh László Elméleti Líceum Híd utcai épületének avatóünnepségével. Mindenképpen meg kell jegyezni a hétfő 17 órát és a pénteki 17 órát amikor indul a díszbevonulás a térre.

Számos koncert várja a nagybányai Magyar közösséget, a két fergeteges nagykoncert, a Bródy János és a Magna Cum Laude fellépése mellett kihagyhatatlan, a Nagybánya-Bár a Lendvay Márton Színjátszó Kör zenés előadása, a Move On, az Adamantium, a Yesterdays, a Servet Zenekar, a Schola Rivulina valamint a Misztrál Együttes és a nem utolsó sorban az Alma Együttes koncertje.

Rengeteg program készült a gyermekeknek és a családoknak, versenyektől kezdve a tehetségbemutatásig , hisz nagyon sok közös tevékenység van, közös fellépések, és olyan szórakoztató programok amelyet minden korosztály kedvel.

Elkészült a Főtér Fesztivál dal a Move On együttes szerzeményében és előadásában, sőt látványos videó klip is készült rá.

A részletes progamot megtekinthetik a Főtér fesztivál weboldalán:

http://www.foterfesztival.ro/hu/program

Pongrácz Panni, Mihály Kriszta

(107)