Home Hírek Magyar közösség Átadták a második nagybányai vándorbölcsőt

Átadták a második nagybányai vándorbölcsőt


A Nagybánya-óvárosi református templomban 2017 július 9. vasárnap, az istentiszteletet követően átadta a Teleki Magyar Ház vezetője a második nagybányai vándorbölcsőt, a magyarországi Ágymester Manufaktúra kft. és Czotter András ajándékát.  A vándorbölcső átadására  minden alkalommal egy-egy gyülekezet közösségében kerül sor, hogy ily módon is jelezzék azt az ünnepet, az örömet amelyet egy gyermek születése jelent egy család  számára, és egyúttal a közösség számára.

A vándorbölcső a jelen jelképe, fogalmazta meg Dávid Lajos, egy gyermek életútja a bölcsőben kezdődik, másodsorban a bölcső a tisztaság, a derű és a mosoly jelképe, a gyermek mosolya, az édesanya öröme.

Czotter András 2009-ben készítette el első, saját gyermekkori bölcsőjéhez hasonló bölcsőt a gyermekvállalást népszerűsítő Háromkirályfi, háromkirálylány mozgalomnak.  Azóta már nagyon sok bölcsőt készített , Nagybányára márciusban érkezett meg a 47. és most már a második is, az 53 számú vándorbölcső.

A vasárnap átadott második vándorbölcsőben Páll Katalint, a Páll család elsőszülött kislányát fogják ringatni.

Butka Dia és Páll Norbert nagyon örült a bölcsőnek, az édesanya elmondta, hogy nagyon vágyott arra, hogy kislánya egy olyan bölcsőben legyen amilyenben csak a mesékből hallott.

A vándorbölcső az egymásra figyelésről szól, arról, hogy a közösség felfigyel  a gyermekeket váró családokra.   Az aljára egy táblácskát terveztek amelyre rákerül a gyermek neve és mikor használta. A bölcső mellett egy könyvecskét is vezetnek, amelyben belekerül egy rövid leírás a gyermekről és néhány fotó a fejlődéséről.

 

(57)