Home Hírek Magyar közösség A Németh László Elméleti Líceum előkészítő osztálya

A Németh László Elméleti Líceum előkészítő osztálya


Február 29-én megkezdődik a beiratkozás az előkészítő osztályba. A Németh László Elméleti Líceum az oktatás mellett számos olyan ingyenes gyermekprogamot szervez mely többlet minden más iskolával szemben.

A Németh László Elméleti Líceum a nyári ovóda által alkalmat nyújtot a leendő előkészítő osztályba induló gyermekeknek, hogy megismerjék taitónőjüket, leendő osztálytársaikat. A tevékenységeket a Bethlen Gábor Alap és a Schola-Parentis Egyesület támogatta.
Otthont kapott a nagybányai Waldorf-csoport a Németh László Elméleti Líceum földszintjén, külön folyósón, külön bejárattal, külön étkező teremmel. Berendezésében igazodik a Waldorf-pedagógiához. Az építkezési-felújítási munkálatokban az Önkormányzat, a berendezést a Bethlen Gábor Alap és a Schola-Parentis Egyesület támogatta.
Egyedülálló vállalása volt az iskolának az, hogy a délutáni programban résztvevők ebédjét a pályázó Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesület és a Bethlen Gábor Alap támogatásával ingyenessé tudta tenni. A catering-szolgálat segítségével, gyermekdietetikus szakember ajánlásai alapján állítja össze a menüt, figyelembe véve az egészséges táplálkozás elveit.

A Németh László Elméleti Líceum nagy hangsúlyt fektet a szociálisan rászoruló családok támogatására (szociális ösztöndíjak, tanszercsomagok, utazástérítés formájában) és a tehetséggondozásra: nagy összegű ösztöndíjakkal, támogatásokkal, díjakkal segítik a diákokat, fedezzék útiköltségüket az országos és nemzetközi versenyekre.

(36)