Home Hírek Kiránduláson, képzésen és az 1956-os emlékünnepségen a Leöwey Klára Líceum diákjai

Kiránduláson, képzésen és az 1956-os emlékünnepségen a Leöwey Klára Líceum diákjai


A „Leöwey Klára” Elméleti Líceum diákjai az elmúlt hetekben kiránduláson és középiskolás vezetőképzőn vettek részt. A hét végén a Gloria Victis 1956-os emlékünnepségre utaznak Budapestre.
A Magyarországon működő Rákóczi Szövetség 2015 őszén negyedik alkalommal hirdette meg középiskolai ifjúsági szervezetei számára a „Partiumi kirándulás” elnevezésű programját. A program célja a partiumi városok, várak magyar vonatkozású kulturális és történelmi emlékhelyeinek felkeresése és megismerése. A Rákóczi Szövetség fontosnak tartják mindemellett, hogy a Kárpát-medencei ifjúsági szervezeteinek diákjai megismerjék egymást és egy jó hangulatú hétvégét töltsenek el közösen. Az utazás során bebarangolták Bihar megyét és a Bánságot. A kirándulás szeptember 25-27 között volt megszervezve.
Kárpát-medencei középiskolák diák és tanár képviselői találkoztak Budapesten október 2 és 4  között a Rákóczi Szövetség középiskolás vezetőképzőjén, immár 19. alkalommal.
A Rákóczi Szövetség október 21-23 között 23-ik alkalommal rendezi meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Gloria Victis elnevezésű 1956-os emlékünnepségét, Kárpát-medencei ifjúsági találkozóval és középiskolai történelmi vetélkedővel összekötve. A rendezvényen idén is több mint 1300 Kárpát-medencei egyetemista és középiskolás vesz részt többek között a Leöwey Klára Líceum egy csoportja Pesek Szilárd kémia szakos tanár irányításával.

(51)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.