Home Máramarosi visszhang A hét riportja A Németh László Elméleti Líceum tanítónője várja a gyermekeket az előkészítő osztályba

A Németh László Elméleti Líceum tanítónője várja a gyermekeket az előkészítő osztályba


Nagybánya és környékének magyar tannyelvű iskolája, a Németh László Elméleti Líceum szerettel várja az ovódás gyermekek beiratkozását az előkészítő osztályba. Az iratkozás február 29-én kezdődik. Az előkészítő osztály tanitónője Csendes Monika tanítónő, játékos színes feladatokkal várja a gyerekeket.

A Németh László Elméleti Líceumban, és főleg az előkészítő osztályban, nagy hangsúlyt fektetnek a személyiségfejlesztésre és az osztályon belüli kapcsolatra.
A 2015-2016-os tanévben a délutáni programban résztvevő gyermekek ebédjét a pályázó Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesület a Bethlen Gábor Alap támogatásával ingyenessé tudta tenni, a pályázatot idén is beadták, így remélhetőleg a következő tanévben is biztosítani fogják ezt a kedvezményt. A Schola Parentis Alapítvány segítségével az összes iskolán kívüli tevékenység, mint a bábszínház, a kézműves foglalkozások ingyenesek.
Az elemi osztályok két éve működnek a Németh László Elméleti Líceum épületébe, ahova Csendes Mónika tanítónő elmondása szerint, úgy jöttek mint aki hazaköltözik, viszont kilátás van arra, hogy a líceum központi épületekbe költözzön, mely a gyermekek utaztatása szempontjából nagy elönyt jelent.
Az önnáló magyar iskola, a Németh László Elméleti Líceum Nagybánya és környékének legnagyobb kincse, az önnáló magyar iskola megtudja teremteni azt a családias hangulatot mely hozzásegíti a gyermek harmonikus feljődését.
A Németh László Elméleti Líceum szerettel várja a szülőket, gyermekeket akik bármikor meglátogathatják az iskolát, és a leendő tanítónővel kézműves tevékenységeken vehetnek részt.

(29)